Sorin Cîmpeanu, precizări despre noul președinte interimar al ARACIP, Silviu Iordache
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu / Foto: gov.ro, arhivă
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu / Foto: gov.ro, arhivă
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a reacționat după informațiile apărute în presă despre noul președinte interimar al ARACIP, Silviu Iordache. 

Șeful Casei Corpului Didactic Iași, Silviu Iordache, va fi noul președinte interimar al ARACIP, instituția care acreditează și autorizează școlile și grădinițele de stat și particulare. În ultimele ore, în spațiul public au apărut tot felul de zvonuri despre Silviu Iordache, pe care Sorin Cîmpeanu le-a dezmințit. 

'1. Profesorul Silviu Iordache nu este membru PNL; nu a fost nici membru Pro România. Nu este membrul niciunui partid politic. A fost alegerea lui să nu fie.

2. Silviu Iordache a prezentat uniformele create de Cătălin Botezatu pentru compania națională TAROM și nu alte “obiecte vestimentare”', a atras atenția Sorin Cîmpeanu. 

'ARACIP este o instituție esențială. Va fi organizat un concurs'

Ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat că 'ARACIP este o instituție esențială, drept urmare trebuie (și va fi) organizat concurs strict pe criterii de competență de îndată ce va fi adoptată baza legală.' Până atunci însă, 'cineva trebuie sa-si asume responsabilitatea managementului unei instituții esențiale.'

Deși 'conducerea Ministerului Educației a făcut oferta către mai bine de 40 de profesori cu competențe în domeniu (directori formați de AVE, profesori Merito, actuali și foști inspectori școlari generali, actuali sau foști directori de unități de învățământ preuniversitar), 'nimeni nu dorește să-și asume această misiune, fie pentru că ar fi prea riscant, fie pentru că ar fi prea “vizibil”, ori prea dificil, prea din scurt… fiecare are un motiv.', a punctat Sorin Cîmpeanu. 

Sorin Cîmpeanu a precizat apoi că trebuie și va fi organizat concursul 'pentru ocuparea posturilor de conducere într-o instituție esențială pentru învățământul românesc' cât mai urgent, 'strict pe criterii de competență, de îndată ce va fi stabilită cea mai bună formă de organizare și va fi adoptată Hotărârea de Guvern de reorganizare a ARACIP.'

'Dupa ce se va publica în MO Ordonanța de Urgenta pe care am inițiat-o și am adoptat-o ieri în Guvern pentru a face posibilă organizarea de concursuri pentru posturi de conducere în învățământul preuniversitar, inclusiv la nivelul ARACIP și după adoptarea HG de reorganizare a ARACIP, se va organiza concursul.', a lămurit Sorin Cîmpeanu. 

Totodată, el a adăugat că 'trebuie sa existe o bază legală pentru organizarea oricărui concurs, dar până atunci instituția trebuie să funcționeze! Mai sunt autorizări și acreditări de promovat ca să poată funcționa scoli și grădinițe, sunt salarii de plătit - să nu bagatelizăm alte priorități.'

'Alegerea făcută respectă toate criteriile de competență profesională în educație.', a subliniat Sorin Cîmpeanu, făcând referire la Siviu Iordache.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel