Sorin Cîmpeanu: "Școlile nu se închid până la 6 la mie". Apel către ministrul Vlad Voiculescu
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Foto: Gov.ro
Foto: Gov.ro
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu spune că școlile din București nu se vor închide până ce nu va fi atinsă limita legală de carantină, respectiv 6 infectări la mia de locuitori. 

Sorin Cîmpeanu a făcut apel totodată la ministrul Vlad Voiculescu pentru facilitarea achiziției de test non invazive care să fie disponibile în școli. 

Întrebat dacă școlile s-ar putea închide înainte ca rata de infectări să ajungă la 6, Sorin Cîmpeanu a răspuns: 

"Sunt convins că nu. Nu văd de ce s-ar pune în discuție închiderea tuturor școlilor din București, luni, 15 martie, așa cum a scris o parte din presă. Îndemnăm la respectarea regulilor și la vaccinare pentru a face tot posibilul pentru a nu ajunge la rata de 6 la mie care este definită drept prag legal de la care într-adevăr se intră în carantină. Testarea trebuie să fie facilitată, iar testele non invazive care nu presupun administrarea de către personal medical calificat, personal ce lipsește din păcate din cele mai multe școli din România. Ar face mai ușoară această operațiune de testare Sunt convins și îmi place să cred că Ministerul Sănătății are în atenție achiziționarea unor astfel de teste. Noi nu avem abilitatea legală de a achiziționa aceste teste," a spus ministrul Educației la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel