Space X face istorie. „Inspiration 4″ va fi lansat joi cu un echipaj format din patru oameni obișnuiți
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto ilustrativ. Imagine de WikiImages de la Pixabay
Foto ilustrativ. Imagine de WikiImages de la Pixabay
Space X este pe cale să facă istorie din nou.

Space X este pe cale să facă istorie din nou: racheta va decola de la Centrul Spațial Kennedy al NASA, Florida, scopul misiunii fiind de a strânge fonduri pentru un spital din Memphis. Echipajul este format dintr-un economist, o asistentă, un veteran al Forțelor Aeriene și un artist spațial.

În cadrul misiunii „Inspiration 4” au fost antrenați patru oameni de rând care vor călători în Cosmos. Decolarea misiunii se va realiza joi, la ora 3.00 dimineața.

Cei patru membri ai echipei vor pleca de la Complexul de lansare 39A de la Centrul Spațial Kennedy al NASA din Florida și vor utiliza o rachetă SpaceX Falcon 9. Aceasta este o misiune mai ambițioasă și mai plină de riscuri decât cea a lui Richard Branson și Jeff Bezos, din iulie.

Space X a precizat că Hayley Arceneaux, în vârstă de 29 de ani, asistentă medicală și supraviețuitoare a cancerului osos, a fost desemnată pentru acest zbor pentru că reprezintă speranța. 

Scopul acestei misiuni este de a strânge fonduri pentru Spitalul de Cercetare pentru Copii St. Jude, Memphis, notează Mediafax.

La scurt timp după ce Richard Branson și Jeff Bezos au zburat până unde începe cosmosul și au primit la întoarcere insigna cu aripi stilizate ce se acordă tuturor celor care ajung în spațiu, Guvernul Statelor Unite a modificat definiția statutului de „astronaut”, relatează BBC. Noile reguli ale Administrației Federale a Aviației (FAA) prevăd că aspiranții la statutul de astronaut trebuie să facă parte din echipajul de zbor și să contribuie la siguranța zborului spațial. Pentru a fi considerați astronauți, cei care merg în spațiu trebuie să ajungă la 80 km deasupra suprafeței Pământului, lucru pe care atât Jeff Bezos, cât și Richard Branson l-au realizat. Dar dincolo de altitudine, agenția americană spune acum că viitorii astronauți trebuie, de asemenea, să fi „demonstrat activități în timpul zborului care au fost esențiale pentru siguranța publică sau au contribuit la siguranța zborurilor spațiale umane”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel