Spaghetele bolognese pot fi consumate și în perioada postului. Iată cum se prepară această variantă.
Ingrediente
1 kg roşii150 ceapă roşie2 linguri ulei1/2 linguriţă saresucul de la 1/2 lămâiecoaja rasă de la jumătatea de lămâie2 căţei usturoi1 linguriţă busuioc2 linguriţe pătrunjel verde1/2 linguriţă piper măcinatardei iute - opţional1/2 linguriţă oregano1 pachet spaghete fără ou
Cum se prepară
Tăiem ceapa mărunt şi o călim pe ulei. Se adaugă roşiile decojite şi feliate. Lăsăm să fiarbă câteva clocote şi adăugăm sucul de lămâie, coaja rasă, usturoiul zdrobit şi tăiat, busuiocul, pătrunjelul verde, oregano şi piperul măcinat, potrivit bucatareselevesele.ro.
Lăsăm să fiarbă totul circa 20 minute, până sosul scade. Între timp, fierbem spaghetele fără ou în apă cu sare. Le scurgem, le clătim sub jet de apă, le punem în farfurii şi punem sosul bolognese de post. Putem presăra deasupra caşcaval vegetal răzuit.
Vezi și: Spaghete carbonara de post. Cum se prepară: Rețeta
Cum faci Pasca pentru Paști la mașina de pâine. Rețeta simplă