Spital nou în Bucureşti. Dan Tudorache: Cel mai mare construit în ultimii 30 de ani. Când încep lucrările
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Dan Tudorache, primarul Sectorului 1, a anunţat data la care estimează să înceapă lucrările la Spitalul "Sfântul Vasile cel Mare".

Într-un interviu acordat DC News, primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a anunţat data la care estimează să înceapă lucrările la ceea ce anunţă a fi cel mai mare spital construit în România în ultimii 30 de ani, Spitalul "Sfântul Vasile cel Mare". 

"Ultimul termen de depunere a ofertelor este 30 iulie. Sper să avem un câştigător. (...) Va fi cel mai mare spital construit după 1990. Eu mi-aş dori ca în luna august, dacă totul este OK şi nu există contestaţii, să ne apucăm de lucru, să înceapă şantierul. Se construieşte în zona de nord a Sectorului 1, la intersecţia dintre bulevardul Gheorghe Ionescu-Siseşti şi Bucureşti-Târgovişte, la ieşirea spre Mogoşoaia", a explicat primarul Dan Tudorache.

Spitalul “Sfântul Vasile cel Mare” va fi construit în Sectorul 1 și va fi cel mai modern spital de urgență din București, o unitate medicală de categoria IA. Unitatea medicală va avea subsol, parter și cinci etaje, 1015 paturi, 37 de săli de operație și 60 de linii de gardă. De asemenea, va mai avea și două heliporturi care vor ușura accesul pacienților în stare gravă, o clădire independentă care va asigura 698 de locuri de parcare pentru autoturisme, săli și laboratoare pentru cercetare și învățământ, iar între stația de metrou și spital va exista o pasarelă.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel