Spitale blocate pentru pacienți. Elena Cristian: A fost un exces de zel. Autoritățile s-au temut
Autor: Alexandru Ichim pe 20 mai 2020 / 22:19 | Sanatate

Elena Cristian, jurnalist DC Business, susține că autoritățile s-au temut de un val de infectări cu Covid-19, mai multe spitale din țară au fost declarate suport, iar alți pacienți nu au mai avut acces la tratamente. 

Elena Cristian, jurnalist DC Business, a intervenit în direct la România TV unde a vorbit despre blocarea spitalelor pentru tratarea pacienților de Coronavirus.  

”Cred că putem să spunem că încă de la început a fost un exces de zel. Poate că autoritățile s-au temut de un val de infectări și au spus că trebuie să fim pregătiți. Oricum ar trebui să ne raportăm la realitatea de la noi. Nu aveam capacitatea de tratare pentru toți acei bolnavi. Sunt zone întregi, cum e Câmpina, unde trebuie să mergi zeci de kilometri pentru a ajunge la spital. Mi se pare ciudat să blochezi singurul spital din zonă. Strategia trebuia gândită cu totul altfel. Cred că 90% dintre spitalele Covid-19 nu funcționează la capacitate maximă în timp ce bolnavii cronici nu reușesc să ajungă să își ia tratamentele, nu sunt tratați și așa mai departe”, a declarat Elena Cristian. 

Te-ar putea interesa și ....
Sanatate Vezi toate articolele
Crossuri parteneri