Spitalul „Bagdasar-Arseni” București va fi dotat cu aparatură medicală nouă
Autor: Alexandru Ichim pe 05 mai, 16:26 | Sanatate

Investiții de peste 65 de milioane de lei pentru dotarea cu aparatură medicală a Spitalului Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni” București.

La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat în ședința de astăzi, 5 mai, Hotărârea de Guvern pentru aprobarea Notei de fundamentare privind necesitatea și oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiții „Dotarea Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală și a Blocului Operator din cadrul Spitalului Clinic de Urgență ”Bagdasar-Arseni București””, se arată într-un comunicat de presă. 

Documentul prevede aprobarea sumei de 65.241.000 de lei pentru dotarea Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală și a sălilor de operații ale Blocului Operator din cadrul Spitalului Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni”.

De unde vin banii

 

Fondurile sunt asigurate de Ministerul Sănătății, de la bugetul de stat și vor fi utilizate pentru achiziționarea echipamentelor necesare modernizării blocului operator neurochirurgie, pentru dotarea cu echipament performant a laboratorului de explorări multifuncționale și pentru achiziția unui sistem integrat de radiologie şi imagistică.   

Anual, în această unitate medicală se realizează aproximativ 8.000 de intervenții chirurgicale.

Sanatate Vezi toate articolele
Crossuri parteneri