Sportivele din Indonezia cu aur la Olimpiadă, premii inedite: Bani, vaci, restaurante şi o casă
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Cele două sportive din Indonezia care au câştigat medalia de aur la concursul de Badminton la Jocurile Olimpice de la Tokyo vor primi mai multe premii inedite din partea statului. 

Cinci vaci, un restaurant și o nouă casă, plus premii în bani. Acestea sunt recompensele promise sportivelor indoneziene Greysia Polii și Apriyani Rahayu, după ce au cucerit medalia de aur la proba de badminton de la Jocurile Olimpice 2021, scrie Reuters. Badmintonul este sportul preferat în Indonezia, iar toate medaliile de aur cucerite vreodată de cea mai mare țară din Asia de Sud-Est la Jocurile Olimpice sunt la această probă.

Sumă impresionantă de bani, dar şi alte premii 

 

Greysia Polii și Apriyani Rahayu au produs o mare surpriză luni, când au învins perechea chineză Chen Qing Chen/Jia Yi Fan, obținând prima medalie de aur a Indoneziei la JO 2020.

Guvernul de la Jakarta a anunțat o recompensă de 350.000 de dolari pentru perechea câștigătoare, iar ulterior au urmat noi daruri promise sportivelor.

Șeful autorităților locale din orașul natal al lui Apriyani Rahayu, de pe Insula Sulawesi, i-a promis cinci vaci și o casă, în timp ce un lanț de restaurante s-a angajat să le ofere celor două sportive câte un local.

Într-un mesaj pe Twitter, președintele Joko Widodo a spus că victoria celor două la JO 2020 este un dar pentru țară înaintea de Ziua independenței, sărbătorită pe 17 august.

Greysia Polii, în vârstă de 33 de ani, a fost citată pe site-ul Federației Mondiale de Badminton spunând: "M-am născut să fiu jucătoare de badminton. Și credeam asta încă de când aveam doar 13 ani, că vreau să scriu istorie pentru Indonezia", conform Digi24.

Audienţele JO 2020, în scădere 

 

„NBC a scris marți, 27 iulie, că la evenimentele ce au avut loc luni la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo au strâns în fața micilor ecrane o medie de 16,8 milioane de oameni pe diferite platforme de transmitere, cu 47% mai puțin comparat cu evenimentul de la Rio din 2016”, a transmis Sports Media Watch (SMW), conform Breibart. 

SMW a mai transmis că acest număr este un record pentru orice noapte a Jocurilor Olimpice. Ceea ce este și mai îngrijorător este faptul că de-a lungul acestui secol, primele 4 seri de competiții sportive olimpice au strâns mereu peste 20 de milioane de vizualizatori. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel