Sportivii din Argeș, năpădiți de purici în Sala Sporturilor din Pitești
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sportivii din Argeș, năpădiți de purici în Sala Sporturilor din Pitești /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Sportivii din Argeș, năpădiți de purici în Sala Sporturilor din Pitești / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Sportivii din județul Argeș sunt revoltați, după ce au fost mușcați de purici în Sala Sporturilor din Pitești.

Este invazie de purici la Sala Sporturilor din Piteşti. Sportivii sunt revoltați pentru că sunt mușcați la fiecare antrenament și se tem că vor duce și acasă. Sala aparține Direcţiei Județene pentru Sport şi Tineret Argeş, instituţie aflată în subordinea Ministerului Sportului şi Tineretului. Reprezentanții instituţiei spun că au făcut dezinsecție, dar nu are efect pentru că mai multe pisici s-au adăpostit la subsol.

Problema este gravă pentru că zilnic, zeci de sportivi, componenţi ai echipelor de baschet, volei şi handbal desfăşoară antrenamente în Sala Sporturilor şi riscă să fie muşcaţi de purici. În vestiare sau în sală, ei s-au trezit plini de mușcături, apoi au observat insectele pe haine. În special, pe șosetele albe. Au făcut chiar și fotografii ca să aibă o dovadă că nu e o  glumă. Unul dintre principalii beneficiari ai sălii este Clubul Sportiv FC Argeş.

Conducerea  spune că a cerut DJST să facă dezinsecție. Ajunşi la limita răbdării, sportivii ameninţă că vor trece la măsuri dure. Sportivii spun că nu vor mai intra la antrenamente dacă nu va fi rezolvată problema. Ca măsură suplimentară, cei de la DJST Argeş au spus că au închis toate locurile prin care puteau intra pisicile, scrie Argesenii.ro.

18 pisici și 5 câini trăiau într-un apartament - focar de infecție, în Botoșani

Veterinarii, însoțiți de agenți din cadrul Poliției Animalelor, au avut neplăcuta surpriză de a descoperi într-un apartament din Botoșani, nu mai puțin de 23 animale care trăiau în condiții greu de imaginat.

Cele 18 pisici și 5 câini se aflau într-o stare de sănătate precară, foarte slabi și cu probleme de piele, fiind infestați cu purici, iar pisicile aveau probleme respiratorii.

„Este vorba de 18 pisici și 5 câini care trăiau în niște condiții greu de imaginat într-un apartament. Imaginile sunt greu de privit, aceste animale și proprietara trăiau într-un adevărat focar de infecție printre gunoaie, urină, fecale, gândaci și purici... Toate animalele sunt într-o stare de sănătate precare, foarte slabe, absolut toate au probleme de piele, pisicile au probleme respiratorii și toți au o infestație masivă cu purici.

Imaginile nu pot reproduce mirosul din acea locuința și nici senzația cum puricii și gândacii urcau pe picioarele noastre atunci când căutam efectiv printre gunoaie încercând să prindem pisicile.”, a declarat Daniel Bejinariu, medic veterinar în cadrul Clinicii Trio.Vet, scrie stiri.botosani.ro (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel