Sporuri pentru cei expuși la COVID-19. Ordonanța a fost amânată
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Guvern PNL
Guvern PNL
Guvernul a amânat Ordonanța de Urgență care prevede sporuri pentru cei care luptă cu epidemia de Covid-19.

Guvernul a amânat, joi, Ordonanța de Urgență prin care personalul medical, poliţiştii, militarii, dar şi alţi angajați care se expun în combaterea COVID-19 urmau să primească sporuri. Actul normativ care oferă mai mulţi bani pentru cei expuşi la virus a fost amânat, deoarece nu are toate avizele, scrie Mediafax. 

Măsura a fost amânată 

Guvernul nu a adoptat în şedinţa de joi proiectul privind acordarea sporului pentru condiţii de muncă deosebit de periculoase pentru personalul din autorităţile şi instituţiile implicate în prevenirea, limitarea şi tratarea COVID-19.

„Propunem amânarea, nu avem toate avizele", a spus Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

La rândul său, premierul a declarat că îl așteaptă și pe noul ministru al Sănătății să verifice proiectul de act normativ.

Noul ministru va depune jurământul 

Noul ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru, urmează să depună, joi, jurământul la Palatul Cotroceni, însă evenimentul nu este public.

Președintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul de numire a lui Nelu Tătaru în funcția de ministru al Sănătății, după ce fostul ministru, Victor Costache, a demisionat, în plină epidemie de coronavirus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel