Ștafeta torţei olimpice a pornit din Grecia. Decizia Comitetului Olimpic
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
TorțaOlimpică a plecat din Grecia. foto: Tokyo 2020 official
@tokyo2020 - FB
TorțaOlimpică a plecat din Grecia. foto: Tokyo 2020 official @tokyo2020 - FB
Comitetul olimpic din Grecia (HOC) a decis să suspende ştafeta torţei olimpice pe teritoriul său, la o zi după aprinderea flăcării olimpice pentru JO 2020.

Suspendarea ștafetei s-a făcut pentru a evita atragerea mulţimii, din cauza pandemiei de coronavirus, relatează Reuters.

Flacăra olimpică pentru Jocurile de la Tokyo (24 iulie - 9 august) a fost aprinsă, joi, de razele Soarelui în antica Olympia, în cadrul unei ceremonii restrânse, fără spectatori, din cauza riscului de contaminare cu coronavirus. A fost pentru prima oară de la Jocurile Olimpice din 1984, desfăşurate la Los Angeles (SUA), când această ceremonie tradiţională s-a derulat fără spectatori, a căror prezenţă a fost interzisă şi la repetiţia generală de miercuri.

Ştafeta torţei olimpice a atras însă mulţimi neaşteptate de oameni pe prima parte a traseului în zona oraşului peloponez Sparti, ceea ce a forţat HOC să anuleze restul traseului.

Predarea torţei olimpice către organizatorii JO 2020 de la Tokyo se va face pe 19 martie, cu prilejul unei ceremonii la Atena, fără spectatori. Flacăra olimpică va intra pe Stadionul Panathenaic din Atena, iar campioana olimpică de la Rio la săritura cu prăjina, Ekaterina Stefanidi, o va preda reprezentanţilor Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Torţa va fi transportată în Japonia la bordul unei aeronave - Tokyo 2020 Go - special destinată acestui eveniment.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel