Starea de alertă, NEATINSĂ în Parlament. „Chichița legislativă” a guvernului Orban
Autor: Neagoe Narcis-Florentin pe 17 iun, 09:15 | Parlament

Parlamentarii Partidului Social Democrat nu vor modifica starea de alertă, după ce guvernul a acționat diferit față de 15 mai, transmite Digi 24.

„De data aceasta, guvernul doar a informat Parlamentul cu privire la hotărârea de prelungire a stării de alertă. Nu au mai făcut ca atunci când s-a instituit starea de alertă prima dată, când au cerut încuviințarea Parlamentului pentru acest lucru.

În acest context în care guvernul a făcut o simplă informare, în urma consultării cu juriștii din Parlament, social-democrații, potrivit surselor Digi, au decis să nu mai introducă hotărârea în procedura de dezbatere și vot. Prin urmare, nu vor mai face nici modificările avute în vedere, anume scurtarea perioadei de la 30 de zile la 15 zile și nici nu va veni cu noi măsuri de relaxare”, a transmis un corespondent pentru Digi 24.

„Guvernul a cerut această chichiță procedurală să nu mai ceară Parlamentului încuviințarea, iar social-democrații nu mai au ce să mai facă. Prin urmare, hotărârea de prelungire a stării de alertă nu va mai fi depusă votului”, mai transmite corespondentul.

Te-ar putea interesa și ....
Parlament Vezi toate articolele
Crossuri parteneri