Start turism. Corina Martin ATACĂ: S-a întâmplat MINUNEA. Acest Guvern NU iubește turismul
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Corina Martin, președinte Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din România, a vorbit despre redeschiderea turismului de la 1 iunie. 

Corina Martin, președintele Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România, a vorbit despre redeschiderea turismului de la 1 iunie, după ce președintele Klaus Iohannis a făcut ieri anunțul mult așteptat de domeniul HoReCa și de români. 

Ce va însemna noua normalitate de pe litoral

"Este greu să vorbim în acest moment despre cum va arăta exact sezonul pe litoral în această vară, pentru că nu avem nici în acest moment norme. Cu toate acestea, aseară, s-a întâmplat minunea dacă pot să spun așa. Da, 1 iunie, așa cum am dorit, așa cum am cerut, așa cum am și așteptat va deveni data la care putem da start vacanțelor. Sigur, putem să mergem pe plajă, știm deja de mai multe săptămâni că va exista o distanță minimă de 3 metri între șezlonguri, este destul de simplu, plajele din fericire sunt foarte mari, foarte late, avem cele mai late plaje din Europa.

În plus, apă mării, apa sărată omoară virusul, deci este benefic să mergem la plajă și să venim către mare. Hotelierii sunt pregătiți! Am câteva mii de rezervări în prima săptămână, imediat după 1 iunie și asta vorbește despre cât de mult au așteptat românii această dată", a declarat Corina Martin, în direct la B1 TV. 

"Acest Guvern nu iubește turismul"

"Trebuie să spun că proprietarii afacerilor în turism s-au pregătit cu foarte multe săptămâni înainte pentru că toată această lipsă de coerență, lipsă de comunicare, lipsa asumării din partea Guvernului nu mai putea fi acceptată de cei din industrie. Noi a trebuit să facem achiziții de echipamente pentru dezinfectare în camere, măști, echipamente de protecție, reorganizarea circuitelor turistice în spațiile comune. Repet, absența unei asumări, și o spun fără teamă, pentru că ceea ce s-a întâmplat în aceste săptămâni, în ciuda presiunilor constante, zi de zi, dovedește că acest Guvern nu iubește neapărat turismul și nu încurajează deplasările în vacanță", a completat ea. 

Restaurantele, deschise de la 15 iunie?

Întrebată ce se va întâmpla cu restaurantele închise, cele care se află în interiorul hotelului, Corina Martin a răspuns că "deocamdată este fixată data de 15 iunie, deci pașii pe care îi vedem acum sunt decizii luate pe baza recomandărilor noastre, ale industriei. Am spus că începem progresiv, cu terasele, dar după două săptămâni este nevoie să deschidem și spațiile închise, pentru că, atenție, mergem în vacanță, dar toate acestea au și spații de servire a mesei închise, evident. Trebuie să putem servi masa, nu doar room-service, așa cum s-a întâmplat până acum, ci și într-un sistem liber, cu aceleași norme pe care le-a propus, distanța între mese, distanța între scaune, echipamente de protecție pentru personal", a încheiat Corina Martin, președintele FAPT

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel