Statele Unite ar putea impune folosirea măștilor de protecție, chiar și din pânză
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Autoritățile sanitare ale Statelor Unite dezbat dacă americanii ar trebui să poarte măști de protecție atunci când ies în public.

Autoritățile sanitare ale Statelor Unite dezbat dacă americanii ar trebui să poarte măști de protecție atunci când ies în public, conform BBC.

O notificare internă transmisă Centrului de prevenire și control al bolilor (CDC) arată că simplele măști din pânză pot reduce răspândirea coronavirusului, a dezvăluit Washington Post.

Sfaturile lui Trump

Președintele Donald Trump a sugerat că americanii „ar putea folosi o eșarfă". Instrucțiunile din acest moment spun că măștile trebuie purtate doar de personalul medical, de cei bolnavi și de cei care îi îngrijesc.

În prezent, măștile N95 și măștile chirurgicale trec printr-un moment de lipsă, iar unii medici au mărturisit că au folosit de mai multe ori aceeași protecție, la nevoie.

CDC a transmis notificări interne, în care măștile sunt acum recomandate

The Washington Post a obținut notificările interne ale CDC, în care se spune că măștile ar putea limita răspândirea virusului dacă oamenii le-ar purta în public, chiar și atunci când doar merg la magazin.

Sfaturile au fost transmise și celulei de criză care gestionează coronavirusul la Casa Albă. În timp ce instrucțiunile oficiale nu s-au schimbat încă, Casa Albă a trecut printr-o mare schimbare de ton, în ultimele zile.

În februarie, chirurgul general al SUA, Jerome Adams, a transmis pe Twitter: „NU MAI CUMPĂRAȚI MĂȘTI! NU sunt eficiente la prevenirea oamenilor de a se îmbolnăvi cu #Coronavirus, însă dacă doctorii nu pot pune mâna pe ele pentru a îi trata pe bolnavi, atunci sunt puși în pericol, odată cu comunitățile noastre".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel