Statele Unite vor putea afla cu câteva luni înainte despre eventuale comploturi teroriste
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Joe Biden insultă un jurnalist de la Fox News care l-a întrebat despre inflaţie: Ce nenorocit prost
Joe Biden insultă un jurnalist de la Fox News care l-a întrebat despre inflaţie: Ce nenorocit prost
Retragerea din Afganistan va modifica modul de colectare a informaţiilor, dar capacitatea de prevenire a riscurilor nu se va reduce, afirmă Jake Sullivan, consilierul prezidenţial american pentru Securitate Naţională, subliniind că Statele Unite vor putea depista în timp util comploturile teroriste.

„Este clar că abilitatea noastră de abordare a ameninţărilor pe teren se va modifica atunci când nu vor mai fi acolo trupe americane sau ale coaliţiei, dar credem că poziţionarea noastră va rămâne la acelaşi nivel în privinţa blocării ameninţărilor teroriste în Afganistan", a declarat Jake Sullivan, conform postului CNN şi site-ului Axios.com.

„Vom avea acelaşi nivel zilnic de informaţii, dar, din punct de vedere strategic, în privinţa posibilităţii de a şti dacă reţelele Al-Qaida sau Stat Islamic dezvoltă capabilităţi pentru acţiuni externe, pe care acum nu le au, vom avea luni de zile de avertizare. Şi vom avea mijloace şi capabilităţi pentru a aborda o ameninţare dacă apare. Din punctul meu de vedere, capacitatea de protejare a teritoriului naţional nu se va diminua", a argumentat Jake Sullivan.

William Burns, directorul Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA) din Statele Unite, a avertizat că retragerea trupelor occidentale din Afganistan generează riscuri „semnificative" privind amplificarea terorismului, notează Mediafax. 

Preşedintele SUA, Joseph Biden, a anunţat că trupele americane vor fi retrase din Afganistan până pe 11 septembrie 2021, la aproape 20 de ani de la intervenţia militară americană declanşată ca reacţie la atentatele din New York şi Washington. Trupele din celelalte state membre NATO aflate în Afganistan vor fi retrase în acelaşi timp cu cele americane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel