Stațiunea Bukovel (Ucraina), preferată de mulți români, închide restaurantele și cafenelele
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Stațiunea Bukovel (Ucraina), preferată de mulți români, închide restaurantele și cafenelele  /  Sursă foto: Pixabay
Stațiunea Bukovel (Ucraina), preferată de mulți români, închide restaurantele și cafenelele / Sursă foto: Pixabay
Stațiunea Bukovel din Ucraina închide restaurantele și cafenelele.

Din cauza  creșterii accentuate a numărului de pacienți la stațiunea  Bukovel, toate restaurantele, barurile și cafenelele sunt închise.

Această decizie a fost luată în cadrul unei ședințe a șefului administrației regionale de stat Ivano-Frankivsk, a Poliției Naționale, a Serviciului de stat pentru alimente și consumatori și a conducerii stațiunii de schi „Bukovel”.

Potrivit șefului administrației regionale de stat, Andriy Boychuk, izbucnirea bolii este înregistrată în raioanele  din regiune, printre care și în mari centre turistice și de recreere.

„În ultimele săptămâni, am văzut o creștere accentuată a numărului de pacienți cu COVID-19. Regiunea e lider la numărul de persoane  diagnosticate cu coronavirus. Majoritatea acestor pacienți sunt înregistrați în raioanele  Yaremche, Nadvirna, Bohorodchany și centrul regional - a spus Andriy Boychuk. - Aici au avut loc în timpul Anului Nou și al sărbătorilor de Crăciun cele mai mari adunări de oameni. Acum trebuie să depunem toate eforturile pentru a sparge lanțul răspândirii bolii, în special prin aplicarea unor măsuri  forțate de  carantină severă".

De aceea, au fost identificate o serie de cerințe pentru funcționarea ulterioară a stațiunii:

-închiderea pentru vizitatori a  restaurantelor, barurilor și cafenelelor;

-crearea unei infrastructuri speciale pe pârtiile și teleschiurile pentru a asigura respectarea cerințelor de carantină de către turiști;

-respectarea de către rezidenți ai hotelurilor a distanței  sociale  și a unui regim strict de purtare a măștilor;

-informarea largă a turiștilor despre măsurile de carantină.

Anterior, presa din Transcarpatia  scria că turiștii din Bukovel au fost cauza izbucnirii „coroanei” în Carpați. Printre altele, Volodymyr Zelensky s-a odihnit la  „Bukovel” și a făcut fotografii cu turiștii. Astfel, în fotografii președintele Zelensky era  fără mască, precizează Bucpress.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel