Statul, ÎMPRUMUT de la popor. ȚEAPĂ pentru români? Coșea, mesaj TRANȘANT. "Cea mai GRAVĂ problemă. S-a mai întâmplat"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Profesorul Mircea Coșea a vorbit despre cele mai mari probleme din economia României, după pandemia de COVID-19, dar și cum a ajuns statul să se împrumute de la cetățeni.

Statul român cere populației împrumuturi, în lei sau în euro, prin vânzarea unor titluri de stat. Astfel, întrebat cum a ajuns statul român să se împrumute la popor, profesorul Mircea Coșea a explicat că:

"Metoda nu este doar în România, ci se practică și-n alte părți. A ajuns aici în primul rând pentru că nu mai are de unde să ia, în al doilea rând pentru că, conform statisticilor, românii au economisit, iar economisirea a crescut în perioada aceasta, deci ar fi pe undeva bani. E o investiție pe care trebuie să o facă fiecare cetățean, problema este cât de credibilă este...adică vreau să spun că este o situație complicată, de criză, de incertitudine", a declarat Mircea Coșea, în direct la B1 TV. 

Mai mult, întrebat dacă statul ar putea să dea țeapă românilor, acesta a continuat: "S-a mai întâmplat în istorie, în mai multe cazuri, nu neapărat în România. Sunt niște cazuri clasice, deci se poate întâmpla și acum".

Cea mai gravă problemă în România, astăzi

"Pentru mine, cea mai gravă problemă în România, astăzi...sunt foarte multe grave, dar cea mai gravă este balanța comercială. Importăm foarte, foarte mult, producem foarte puțin, iar importul foarte mare și evazionist este în sfera mâncării. Legumele, fructele și toate lucrurile astea. Statul nu are încă o politică de valorificare internă a producției și a producătorului", a mai spus el. 

Întrebat cât la sută au suport mafioții din zona legume - fructe, din partea Poliției, Parchetelor și din partea lumii politice, Mircea Coșea a răspuns că: "nu pot să vă dau un procent, dar sigur au un suport, pentru că altfel ar fi dispărut de mult".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel