Statul jos, risc mai mare de boli de inimă la femeile în vârstă
Data publicării:
Autor: Georgiana Ioniță
WhatsApp
Statul jos pe o perioadă mai lungă a fost asociat cu un risc mai mare de boli de inimă în rândul femeilor supraponderale și obeze, aflate în post-menopauză.

În acest studiu observațional, publicat în Journal of the American Heart Association, cercetătorii au măsurat obiceiurile de sedentarism ale femeilor peste 55 de ani (după menopauză; ) și care erau supraponderale sau obeze. Datele de la participanții la studiu au fost analizate ca un grup unic și de două grupuri etnice - femei hispanice sau femei non-hispanice - pentru a determina dacă timpul total de ședință și / sau perioadele medii de ședință neîntrerupte pot avea un impact asupra factorilor de risc de boală cardiacă și dacă aceste relații variau în funcție de etnie, notează Eurekalert.

Din aceste date, s-a calculat timpul mediu total de ședință pe zi și timpul mediu pe care participanții l-au petrecut în perioadele de ședință neîntreruptă. Femeile hispanice post-menopauză au stat așezate, în medie, cu aproape o oră mai puțin pe zi decât femeile non-hispanice de aceeași grupă de vârstă. De asemenea, au petrecut mult mai puțin timp în jos, fără întrerupere. Cu toate acestea, fiecare creștere suplimentară de 15 minute în ședința neîntreruptă a fost legată de glicemia cu 5% mai mare la femeile hispanice, comparativ cu o creștere mai mică de 1% la femeile non-hispanice.

Fiecare perioadă suplimentară de stat jos de 15 minute a fost asociată cu o insulină mai mare cu 7% și cu o creștere de aproape 9% a rezistenței la insulină.

„Am fost surprinși să observăm o legătură negativă atât de puternică între timpul petrecut așezat și rezistența la insulină și că această asociere a fost încă puternică după ce am dat cont de exerciții fizice și obezitate", a declarat autorul principal al studiului Dorothy D. Sears, Ph.D. ., profesor de nutriție la Universitatea de Stat din Arizona, Colegiul de Soluții de Sănătate din Phoenix
. Rezistența la insulină este un factor puternic de risc atât pentru bolile cardiovasculare, cât și pentru diabetul de tip 2.

Sears a adăugat: „Rezultatele acestui studiu se bazează pe cercetări anterioare, inclusiv pe ale noastre, care au arătat, în rândul femeilor în vârstă, că prea mult timp în comportamente sedentare a fost asociat cu un risc mai mare de diabet și boli de inimă. Reducerea timpului de ședință îmbunătățește controlul glucozei și sângele fluxul și implicarea în activități fizice, chiar și activități de viață de zi cu zi, cum ar fi gătitul și cumpărăturile, arată asociații favorabile cu risc de mortalitate redus și prevenirea bolilor de inimă și accident vascular cerebral. "

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel