Stelian Ion, ”îngropat” în datorii. Patru membri USR Constanța au sărit cu banii pe candidatul la Primărie - Declarație avere
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Stelian Ion, foto gov.ro
Stelian Ion, foto gov.ro
Stelian Ion, ministru al Justiției, și-a depus declarația de avere, publică pe site-ul Guvernului. 

Locuință ANL de 67 de mp, pe faleză, cumpărată cu doar 21.500 de euro

Conform declarației de avere, ministrul Justiției, de profesie avocat, nu are niciun teren. Are un apartament de 67 de metri pătrați în Constanța, cumpărat împreună cu soția sa, în 2016. Istoria apartamentului este una controversată, asta după ce actualul ministru a primit, în 2005, o locuință ANL de 37 de mp, într-o zonă mărginașă, ca ulterior să o schimbe cu un apartament pe faleză, de 67 de metri pătrați, cumpărat ulterior cu doar 21.500 de euro: “În 2005, prin HCL 460/2005, alături de alte 117 persoane, am primit o repartiție pentru o garsonieră într-un bloc din cartierul Poarta 6, zona Piața Roșie. Am locuit acolo în calitate de chiriaș până în 2015, când am reușit să efectuez un schimb de garsoniere pentru zona Faleză Nord, iar în septembrie 2016 am cumpărat această din urmă garsonieră la prețul de cca. 21.500 euro, o sumă stabilită prin hotărâre de guvern. Aceasta este garsoniera în care locuiesc și în prezent împreună cu soția și cu cei doi copii.” scria Stelian Ion pe Facebook în decembrie 2019. 

Vezi și: Stelian Ion a luat o locuinţă de la ANL pentru că avea... astm. Mama sa, angajată la instituţia unde se depun dosarele

Ministrul Justiției are două mașini, ambele Volkswagen, una cumpărată în 2008, alta în 2014. Nu are niciun bun raportat, sub formă de bijuterii, de exemplu, sau tablouri. Are, în schimb, conturi în bănci, toate la Banca Transilvania, a căror valoare totală ajungea, în momentul depunerii declarației la 126.996 de lei. Nu este trecut în declarația de avere venitul soției sale, ci doar venitul său de la Camera Deputaților și alocațiile copiilor. Venitul său, anual, este de 137.252 de lei. 

Membrii USR Constanța au ”sărit cu banii” pe Stelian Ion

În schimb, ministrul Justiției are datorii către patru persoane, toate dobândite în 2020, cu scadență, toate, la 1.08.2021. Astfel, trebuie să-i înapoieze Ioanei Beșteliu, USR Constanța, 10.000 de lei. Consilierul local USR din Constanța, Mihai Ochiuleț, are de primit de la Stelian Ion 22.000 de lei. O a treia persoană care i-a dat 20.000 lui Stelian Ion în 2020 este Daniel Popa, al cărui nume îl găsim pe site-ul USR, la Consiliul Local Constanța. Al patrulea împrumut a fost luat de la Andrada Dordea, tot din USR Constanța, în valoare tot de 20.000 de lei. Aceste împrumuturi sunt de înțeles pe scena politică, în contextul decontului de la Autoritatea Electorală Permanentă, după campania electorală. 

Amintim că la alegerile locale din septembrie, Stelian Ion a candidat la Primăria Constanța și a pierdut în fața lui Vergil Chițac (PNL). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel