Stelian Ion spune că UDMR ar trebui să iasă de la guvernare. "Cei care nu respectă regulile, aceia trebuie să plece"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Stelian Ion
Facebook Stelian Ion
Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, consideră că nu USR-PLUS ar trebui să se retragă de la guvernare în urma conflictelor pe proiecte, ci "cei care nu respectă regulile", făcând referire la UDMR. 

„Programul de guvernare este o hotărârea a Parlamentului și în acest context am primit noi semnale pozitive din partea Comisiei Europene, nu pentru că am fi făcut mare lucru, ci pentru că intențiile sunt foarte apreciate. Dar, dacă renunțăm la aceste intenții, e foarte clar că ai noștri colegi din UDMR vor să ne ducă, bineînțeles ca o coincidență, alături de Ungaria și Polonia, pe acea viziune de abordare față de Comisia Europeană.“

Ulterior, Stelian Ion a fost întrebat dacă este o interpretare personală sau este o certitudine bazată pe probe afirmația potrivit căreia UDMR-ul ar încerca să alinieze România la pozițiile Ungariei și Poloniei.

"E imposibil să facă așa ceva în mod intenționat. Doar că o fac, pur și simplu, în sensul în care axele lor politice și faptul că se opun cu atâta înverșunare desființării SIIJ. Aceste poziții, de slăbire a luptei împotriva corupției, ne duc automat lângă Ungaria și Polonia. Faci mai hotărât sau mai puțin hotărât, direcția aceea este. Eu înțeleg că poate nu-și doresc vecinii noștri să fie singuri pe aceeași linie și poate și-ar dori să im mai mulți. Eu nu cred în această viziune și nu văd strict pe acest capitol un model în Ungaria și Polonia“, a precizat ministrul Justiției.

VEZI „Blocaj“ în coaliție. Stelian Ion (USR-PLUS), acuzații dure la adresa UDMR-ului: Vor să ne ducă alături de Ungaria și Polonia. Nu voi pune batista pe țambal

"Să iasă din coaliţie cine nu respectă regulile"

„Pe de altă parte, cine nu respectă regulile pe care și le-a asumat cred că trebuie să se gândească de două ori înainte de a rămâne sau nu în această coaliție. Că ni s-a tot spus ”domn’le, dar mai rămâneți în această coaliție în aceste condiții?”. Dar de ce să nu plece cei care nu respectă regulile pe care și le-au asumat și tot ce au promis? Dacă tot e să vorbim așa…

Deci eu cred că dacă e să plece cineva din această coaliție – și eu voi lupta cât pot de mult pentru a păstra această coaliție – cei care nu respectă regulile, aceia trebuie să plece din coaliție”, a mai declarat ministrul Stelian Ion, pentru B1 TV.

Vâlcu explică de ce vrea Stelian Ion ieşirea de la guvernare 

"Stelian Ion amenință cu părăsirea coaliției pentru că n-au făcut legile justiției, n-au rezolvat nici problema pensiilor speciale, deci va fi destul de în corzi PNL-ul, în ochii opiniei publice. Electoratul de dreapta va spune că ”se încaieră pe ciolan”. USR-ul va ieși bine, pentru că va spune: dom`ne, noi ne-am luptat pentru justiție, ăștia se luptă pentru posturi. Tabăra Orban, evident, va băga și ea bățul prin gard", a punctat Val Vâlcu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel