Steriu și Biriș, replici ACIDE, ATAC la Orban. "Să caute soluții în loc să facă chefuri în birou. Este o TRUFIE"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Gabriel Biriș, avocat de business, și Valeriu Steriu, deputat PSD, s-au certat în direct pe subiectul pensiilor. 

"Haideți, lăsați-mă să vă întreb două lucruri. În primul rând, oamenii ăștia care iau pensie, iau o pomană de la stat? Nu, ei au contribuit. Toți acești pensionari sunt oameni care au avut 30 - 40 - 50 de ani contribuție. Stați să termin, să vă reamintesc niște cifre. Noi avem în prezent în clipa de față 39% din PIB, tot ceea ce înseamnă împrumuturi. Era 36% în urmă cu patru luni. Avem cea mai mică cifră din Europa la acest capitol și pe de altă parte, crește îngrijorător, zdravăn, fără să vedem nimic rămas în urmă. Nu cred că toți acești bani se duc pe pensii și pe salariile bugetarilor.. Bun, salariile bugetarilor, dacă sunt prea multe ca volum, hai să de uite domnii guvernanți pe schema de acolo, unde au angajat coafeze, antreprenori de pompe funebre ca manageri de spital, deci cred că de acolo se mai pot face niște economii din tot ce au avut cumetriile angajate în această perioadă", a spus Valeriu Steriu, în direct la B1 TV. 

"Îmi cer scuze domnu' Steriu...nu înțeleg ce vorbiți!", i-a spus Gabriel Biriș. 

Valeriu Steriu: Pff, s-au angajat foarte mulți oameni, de către liberali. Avem o grilă de bugetare care arată foarte încărcată

Gabriel Biriș: Nu cred. Nu cred că s-a întâmplat asta.

"Cifrele sunt îngrijorătoare. Este o trufie a Guvernului Orban"

Valeriu Steriu: Foarte bine atunci. Să caute domnul Orban soluții, în loc să facă chef în birou cu toți miniștri. Să caute soluții și să se gândească cum să raționalizeze bugetul în domeniul administrației. 

Gabriel Biriș: Și cum poți să faci asta în termen așa scurt?

Valeriu Steriu: Păi este de șase luni la guvernare, nu e scurt termenul. Are un buget asumat, pentru prima oară nu este un buget discutat. Acest magician, care este Cîțu, care știe doar să împrumute bani, trebuie să vină cu soluții. Ați lucrat la ANAF, știți cum funcționează. Are cea mai mică grilă de încasare și nu din cauza pandemiei. În ianuarie și în februarie era mult sub ianuarie și februarie anul trecut. Cifrele sunt îngrijorătoare. Este o trufie a Guvernului Orban și a fiecărui ministru. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel