ȘTIREA ZILEI în epoca Covid-19: Ce s-a întâmplat cu fetița care s-a internat pentru a nu-și infecta mama
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
imagine cu caracter ilustrativ
imagine cu caracter ilustrativ
Ariana, fetița infectată cu Covid-19 care a insistat să se interneze în spital pentru a nu-și pune în pericol mama diagnosticată cu o afecțiune oncologică, este bine acum. 

Ariana este fetiţa de 12 ani din Oradea care, după ce a fost confirmată cu Covid-19, a cerut să fie dusă la spital pentru a nu o pune în pericol pe mama ei, diagnosticată în vara lui 2018 cu o afecţiune oncologică.

Ariana, despre experiența Covid

Externată pe 1 august din spital, Ariana spune că experiența de pacient Covid a fost „aventura vieții sale de până acum”. 

„După ce am ajuns la secţia de Infecţioase din strada Republicii am aşteptat cam o jumătate de oră să mi se facă internarea. De cum am intrat în clădire şi pe măsură ce mergeam pe coridor spre salon, un "astronaut" împrăştia cu dezinfectant peste tot în urma mea. Mă simţeam eu însămi ca un mic virus care pătrunde într-o cameră de unde nu va mai ieşi două săptămâni”, a povestit fata pentru ebihoreanul.ro.

Ariana și-a făcut și două prietene în spital. „Uneori, când eram pe telefon cu mami, mai mult se auzeau cele două doamne decât vocea mea", zice Ariana. Discutau despre ale lor - grădina cu legume, animalele din bătătură, copii şi nepoţi, şi niciodată nu le era nimic pe plac. Zilnic, carne de pui, fiartă şi nesărată, cu cartofi, cu orez, cu broccoli, cu conopidă...”, a mai spus fetița. 

S-a declarat mulțumită și de condițiile din spital. Fetița de 12 ani a primit câte trei vizite: vecina cu care ea şi mama sa împart aceeaşi curte, apoi naşii și fiica vecinei. „Când veneau, stăteau în curtea spitalului, iar eu la geamul salonului şi ne vorbeam aşa. La început am ţipat ca să ne auzim, apoi ne-am auzit la telefon, după ce ne-am dat seama că se putea şi aşa, mai în linişte...", a povestit Ariana.

Vrea să se facă doctoriță 

După 14 zile petrecute în spital, Ariana a mai povestit pentru presa locală că își dorește să se facă medic. 

„Un medic trebuie să şi empatizeze cu bolnavii, să-i facă să fie optimişti, să aibă încredere. Nu doar să vină la pacient să-i spună "Eşti bine" sau "Nu ţi-au ieşit analizele bine, te externăm că nu mai avem ce face". Eu am încredere că se va întâmpla şi la noi în ţară aşa”, mai spune Ariana.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel