Strategia liberalilor pentru desemnarea noului premier. Informaţii de culise din PNL
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES
Ludovic Orban le-a cerut liberalilor, în Biroul Executiv al PNL de miercuri, un mandat pentru a stabili împreună cu președintele Klaus Iohannis care este calea de urmat, potrivit unor surse.

Liberalii ar putea decide, miercuri, să meargă cu un mandat prin care șeful statului Klaus Iohannis să hotărască desemnarea noului prim-ministru, au declarat surse din PNL, pentru Mediafax. Totuși, partidul agrează ideea unui guvern tehnocrat și nu renunță la ideea declanșării alegerilor anticipate.

PSD agrează varianta ca Nicolae Ciucă să fie desemnat premier, care ar putea duce la formarea unei majorități parlamentare pentru învestirea unui astfel de Guvern. Marcel Ciolacu a afirmat că nu ar exclude această variantă, însă acesta să conducă un guvern de specialiști sau tehnocrat, unul care să nu includă liberali sau care să nu fie politic.

Posibilitatea unui guvern tehnocrat este respinsă de PNL, ceea ce vine în continuarea strategiei declanșării alegerilor anticipate, idee la care liberalii încă nu au renunțat, potrivit Mediafax.

BEx al PNL s-a reunit miercuri, la ora 12.00

Biroul Executiv al PNL s-a reunit, miercuri, de la ora 12.00, ședința fiind în desfășurare, la ora transmiterii acestei știri. Președintele Klaus Iohannis a declarat, întrebat marți seara dacă Nicolae Ciucă ar fi o posibilitate de premier, că varianta optimă o va anunța după ce se va consulta, miercuri, și va lua o decizie.

Șeful statului a anunțat, marți, că Ludovic Orban și-a depus mandatul de premier desemnat. Consultările cu partidele parlamentare la Palatul Cotroceni vor începe la ora 16.00. Ultima întâlnire va fi cu Pro Europa, la ora 19.00. Iohannis mai spunea, luni, că șansele pentru declanșarea alegerilor anticipate sunt sub 50%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel