Strategie națională pentru pacienții cu arsuri. Anunțul Ministerului Sănătății
Autor: Giorgiana Croitoru pe 22 ian, 15:17 | Sanatate

Ministerul Sănătății anunță că va elabora o strategie națională pentru pacienții cu arsuri.

Ministerul Sănătății va elabora o strategie națională pentru pacienții cu arsuri, decizia fiind luată, miercuri, la nivelul unui grup de lucru care s-a constituit la nivelul MS, anunță instituția, într-un comunicat de presă, citează Mediafax.

Ministerul Sănătății a invitat să participe în grupul de lucru, reprezentanții autorităților publice din domeniu, respectiv Casa Națională de Asigurări de Sănătate, reprezentanții pacienților, specialiști în domeniu, toți cei care sunt implicați în asigurarea asistenței medicale pentru pacienții cu arsuri- managerii unităților cu paturi de arși, șefi de secție, dar și cu transportul acestora- reprezentanți ai serviciilor de ambulanță, reprezentanți DSU.

Ce spune secretarul de stat Horațiu Moldovan

 

„În România, ne confruntăm cu un număr mare de pacienți cu arsură, iar problematica acestui tip de pacient este una complexă, nu numai de natură medicală. Pentru noi este importantă calitatea vieții pacientului și vrem să punem la punct o strategie pe termen mediu pentru asigurarea asistenței medicale la standarde europene pentru acești pacienți. Am chemat alături de noi atât reprezentanții pacienților, cât și pe cei care sunt implicați, zilnic, în tratarea acestora și am discutat despre problemele existente în ceea ce privește transportul, resursa umană și infrastuctura din domeniu", a spus secretarul de stat Horațiu Moldovan.

În prima ședință de lucru a fost stabilită metodologia de lucru, dar și aspecte privind situația actuală a pacienților cu arsuri.

Te-ar putea interesa și ....
Sanatate Vezi toate articolele
Crossuri parteneri