Stroe: Scenariu privind apariţia unui caz de coronavirus în Liga I
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a afirmat, marţi, într-o conferinţă de presă că apariţia unui caz infectare cu Covid-19 în Liga I ar duce la întreruperea competiţiei şi că reprezentanţii LPF şi FRF ar trebui să fie conştienţi de acest lucru.

Întrebat dacă e conştient că aplicarea tuturor condiţiilor din ordinul comun privind apariţia unui caz pozitiv va duce la întreruperea competiţiei, ministrul Ionuţ Stroe a răspuns: "Da, şi la fel de conştienţi ar trebui să fie şi LPF, şi FRF. De asta spun că aceste măsuri, chiar dacă par restrictive, nu fac nimic altceva decât să securizeze o competiţie şi sănătatea sportivilor. Dacă e cam mult sau nu... această întrebare trebuie pusă FRF şi LPF. Ei trebuie să răspundă la întrebarea asta, nu MTS. V-ar conveni ca în momentul de faţă să anulezi o eventuală lege care prevede ancheta epidemiologică sau izolarea unor contacţi doar pentru că avem competiţii sportive? Eu nu cred.

Înainte de toate, înainte de orice competiţie sportivă sau presiune publică, punem sănătatea sportivilor. Sunt medici specialişti care pot spune în ce măsură acea testare cu 2-3 zile înainte este valabilă 100% sau dacă îţi asigură în totalitate securitatea sportivilor. Se ştie că există asimptomatici, apoi că există un test care poate fi azi negativ, iar peste 5 zile să fie pozitiv... deci cei din zona medicală au competenţe în zona asta", a declarat ministrul, citat de Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel