Studenții de la Oxford au eliminat un portret al reginei Elisabeta a II-a. E considerat simbol al istoriei coloniale
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Studenții de la Oxford au eliminat un portret al reginei Elisabeta a II-a. E considerat simbol al istoriei coloniale   /   Foto: Instagram / Royal Family
Studenții de la Oxford au eliminat un portret al reginei Elisabeta a II-a. E considerat simbol al istoriei coloniale / Foto: Instagram / Royal Family
Studenții de la Universitatea Ofxord au votat pentru eliminarea unui portret al Reginei Elisabeta a II-a.

Studenții de la Universitatea Oxford au votat că nu mai vor imaginea reginei Elisabeta a II-a în sala comună. Ei consideră portretul ei un „simbol al istoriei coloniale”, așa că l-au dat jos. Conducerea colegiului s-a distanțat de mișcare, spunând că a fost o inițiativă a tinerilor, nu a școlii. Între timp, ministrul britanic al educației a numit decizia „pur și simplu absurdă”.

Studenții absolvenți ai Colegiului Magdalen au eliminat portretul de pe peretele camerei lor comune, deoarece doreau ca incinta să arate mai primitoare, potrivit BBC. Pentru unii dintre studenți, descrierea reginei și a monarhiei britanice este un exemplu de istorie colonială recentă. Mai întâi au votat ideea. Zece persoane au fost în cele din urmă în favoarea eliminării tabloului, două s-au împotrivit și cinci s-au abținut.

Portalul Sky News a raportat că membrii grupului caută acum o nouă imagine, cu o personalitate „influentă și inspiratoare”. Ministrul britanic al educației, Gavin Williamson, a considerat absurdă această mișcare. "Regina este șeful statului și un simbol al celor mai bune lucruri din Marea Britanie. În timpul lungii sale domnii, ea a lucrat neobosit pentru a promova valorile britanice de toleranță, incluzivitate și respect în întreaga lume", a declarat el, potrivit RMX.

De ce Regina Elisabeta poartă mereu mănuși

În vârstă de 94 de ani, Regina Elisabeta este cunoscută pentru stilul vestimentar rafinat. De-a lungul timpului, Regina a avut numeroase apariții publice, iar cei care o urmăresc constant au observat că are anumite principii pe care le respectă cu sfințenie, indiferent de context.

Printre preferințele Reginei Elisabeta se numără mănușile și le poartă la fiecare apariție în public. Motivul este unul cât de poate de simplu și neașteptat pentru mulți: îi plac foarte mult.

Genevieve James, femeia care croiește mănuși pentru cele mai mari personalități ale lumii, a dezvăluit că Regina Elisabeta poartă mănuși entru că acesta este stilul ei vestimentar care i se potrivește cel mai vine personalității sale. 

Are mereu mănuși de rezervă în geantă

În plus, tot Genevieve James a mai spus că un alt motiv pentru care poartă mănușile este acela că îi place să fie mereu curată pe mâini și să le poartă mereu în public, fără excepție și asta pentru că se întâlnește cu mulți oameni și dă mâna cu fiecare (citește continuarea AICI). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel