Studiu: 6 tulburări de alimentație produse de pandemia de coronavirus
Autor: Ioan-Radu Gava pe 14 apr, 18:04 | Știinta

Studiu: 6 tulburări de alimentație produse de pandemia de coronavirus / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Pandemia de coronavirus a modificat modul în care oamenii se raportează la alimentație, potrivit unui nou studiu.

Mulți oameni s-au orientat spre a găti la domiciliu, datorită singurătății impuse de numeroase lockdown-uri și grijilor legate de contractarea coronavirusului. Cu toate acestea, experții au observat că pandemia a încurajat anumite obiceiuri alimentare. Acestea sunt:

- Mâncatul necontrolat;

- Consumul crescut de alimente;

- Scăderea generalizată a apetitului sau a aportului alimentar;

- Hrănirea pentru a avea energie;

- Reducerea aportului alimentar;

- Reapariția sau creșterea marcată a simptomelor tulburărilor alimentare;

Cercetătorii și-au publicat studiul, intitulat „Alimentația haotică pe un eșantion populațional de tineri adulți în timpul focarului de COVID-19”, în International Journal of Eating Disorder. Aceștia spun că cele mai îngrijorătoare rezultate includ o ușoară creștere sau reapariție a tulburărilor alimentare, care ucid aproximativ 10.200 anual. În ultimul an, organizația caritabilă pentru tulburări de alimentație Beat a remarcat o creștere cu 302% a apelurilor către linia de asistență.

Studiul a încercat să explice corelațiile posibile dintre stres, probleme psihologice, probleme financiare și îmbunătățiri ale comportamentelor alimentare în timpul pandemiei de COVID-19, prin interpretarea dovezilor atât calitative, cât și cantitative, precizează ScienceTimes.

Știinta Vezi toate articolele
Crossuri parteneri