Studiu amețitor. Consumul de alcool cauzează CANCER sau trăiești până la 90 de ani?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
FOTO: Pixabay.com
FOTO: Pixabay.com
Bărbații și femeile care beau zilnic au 'șanse mari de a ajunge la vârsta de 90 de ani', potrivit unui studiu realizat de cercetători olandezi, citat de cotidianul Mirror. Alte cercetări spun contrariul.

Cercetătorii de la Universitatea Maastricht din Olanda au urmărit obiceiurile de băut a 5.500 de oameni pe parcursul a două decenii. Aceștia au descoperit că bărbații și femeile care beau zilnic au șanse mai mari de a ajunge la 90 de ani.

Bărbații care consumă o jumătate de halbă de bere pe zi sunt cu șanse mai mari de aproximativ 81% să ajungă la această vârstă în comparație cu cei care nu beau.

Cercetătorul principal, dr. Piet van den Brandt, a declarat pentru The Sun: „Analizele noastre arată asocieri semnificativ pozitive între alcool și longevitate la bărbați și femei”.

Avertisment din partea altor cercetători. Alcoolul, legat de cancer

 

În ciuda constatărilor studiului, prof. Dame Sally Davies, fost ofițer medical, a susținut cu  îngrijorare, că o halbă de bere pe săptămână crește riscul de cancer.

Împătimiții de alcool sunt avertizați că acesta nu este benefic a fi consumat nici la niveluri scăzute deoarece ar fi legat de cancer al buzelor, cavității bucale, faringelui, esofagului și sânului.

La niveluri mai mari, există un risc crescut de cancer intestinal și hepatic. A bea regulat în timp poate duce, de asemenea, la o gamă largă de alte boli, inclusiv accidente vasculare cerebrale, boli de inimă, boli ale ficatului și deteriorarea creierului și a sistemului nervos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel