UPDATE: Studiu BOMBĂ despre XIAOMI. Cercetarea care vine cu DOVEZI de spionaj
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Cercetătorii au concluzionat că browser-urile web de pe telefoanele fabricate de Xiaomi partajează informații personale ale utilizatorilor.

Cercetătorii au concluzionat că browser-urile web de pe telefoanele fabricate de Xiaomi partajează informații personale ale utilizatorilor, conform Daily Mail.

Într-un raport Forbes, experții au descoperit că un browser web preîncărcat pe telefonul companiei chineze monitoriza aproape toate mișcările de pe internet ale utilizatorilor, incluzând site-uri vizitate, căutări pe Google și tot ce apărea în secțiunea de noutăți a telefonului.

Modul „nu chiar atât de incognito”

Situația este și mai rea, transmite Forbes, fiindcă cercetătorii au descoperit că monitorizarea avea loc chiar și în modul „incognito" al browser-ului. Pe lângă browser, experții au descoperit că telefonul înregistrează ce foldere sunt deschise și pe ce ecrane navighează utilizatorul.

Cei care au efectuat raportul au dezvăluit că Xiaomi colecta informațiile pe numere unice care identificau dispozitivul, dar și versiunea de Android pe care o utiliza. Toate datele erau trimise apoi către serverele deținute de compania chineză în Rusia și Singapore.

Nu numai cei care utilizau telefoane Xiaomi erau expuși la aceste practici, transmite Forbes. Două browser-uri web disponibile pe Magazin Play, Mi Browser Pro și Mint Browser, făceau aceleași lucruri, pe orice telefon folosit.

Din nefericire, Google arată că 15 milioane de persoane au descărcat una dintre aceste aplicații. În timp ce Xiaomi spune că datele sunt criptate, cercetătorii au spus că forma de criptare este slabă și poate fi cu ușurință spartă pentru a urmări anumiți utilizatori. De exemplu, metoda base64 folosită pentru a secretiza informațiile poate fi decodată în doar câteva secunde.

Xiaomi neagă acuzațiile

Compania Xiaomi a fost dezamăgită să citească articolul publicat recent de Forbes.com. Considerăm că publicația a înțeles greșit ceea ce am comunicat referitor la principiile și politica noastră privind confidențialitatea datelor. Confidențialitatea datelor utilizatorilor noștri și aspectele legate de securitatea pe internet reprezintă priorități de top pentru Xiaomi; suntem siguri că respectăm cu strictețe și respectăm pe deplin legile și reglementările locale. Am contactat Forbes pentru a oferi claritate asupra acestei interpretări nefericite”, a transmis oficial compania.

Negările Xiaomi au persistat chiar și când cercetătorii au transmis o înregistrare de pe un dispozitiv care arăta cum informațiile se trimiteau spre servere. În demonstrație, experții au căutat cuvântul „porno" în modul incognito, cuvânt transmis apoi spre serverele de departe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel