Studiu în premieră în Europa. Germania „nu este departe de imunitatea de turmă”
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Europa ar putea fi deja aproape de „imunitatea de turmă", având mult mai multe persoane decât se credea înainte, arată un studiu din Germania.

Europa ar putea fi deja aproape de „imunitatea de turmă", având mult mai multe persoane decât se credea înainte, arată un studiu din Germania citat de Daily Mail.

Oamenii de știință care au studiat orașul Gangelt, localitatea din centrul primei epidemii din Germania numită și „Wuhanul nemțesc", au descoperit că aproape 15% dintre oameni au fost deja infectați de coronavirus și au reușit să devină imuni.

15% dintre germani infectați deja

Ieri, cercetătorii au găsit anticorpi la persoane care nu au avut niciun simptom, dându-le astfel speranță că răspândirea încetinește. În cazul în care 15% dintre germani au deja anticorpi, adevărata rată a mortalității a Germaniei ar fi doar 0,37%, de cinci ori mai scăzută decât cea oficială.

Profesorul Hendrik Streeck, un virolog care a condus studiul, a transmis: „Acest lucru înseamnă că o relaxare treptată a restricțiilor este acum posibilă".

Cu toate acestea, Angela Merkel a mai avertizat că țara sa „nu trebuie să fie nesăbuită".

Primul studiu european de acest gen

Studiul profesorului Streeck de lângă granița cu Olanda este prima oară când Europa privește impactul virusului dintr-o întreagă comunitate.

Cercetătorii de la Universitatea din Bonn au testat 1.000 de persoane din 400 de domicilii, pentru a vedea dacă au anticorpi.

Rezultatele inițiale, după cam jumătate dintre teste, au arătat că 2% din locuitorii orașului Gangelt sunt infectați, iar 14% aveau deja anticorpi împotriva coronavirusului.

Așadar, 15% din locuitorii orașului ar putea avea imunitate, față de cele 5 procente estimate înainte.

15 procente nu sunt departe de 60%

„Cele 15 procente nu sunt departe de cele 60 de procente care ne trebuie pentru imunitatea de turnă", a spus prof. Gunther Hartmann. „Cu 60-70% imunitate de turnă, virusul va dispărea complet din populație. Atunci, vârstnicii nu mai sunt în pericol".

Cercetătorii sunt convinși că studiul lor este apropiat de realitate, fiindcă au identificat foarte multe persoane infectate fără să știe. În plus, o imunitate de 15% este deja suficient să încetinească semnificativ ravagiile coronavirusului, au mai adăugat ei.

Cu toate acestea, au admis că toate guvernele trebuie să colecteze mai multe informații, fiindcă lumea încă nu știe suficient de multe despre acest nou coronavirus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel