Studiu incredibil pe EUROVISION. Care este melodia câștigătoare. Europa, "ISTERICĂ" după ASTA
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Stage Technical stuff 2019 (© Thomas Hanses)
Stage Technical stuff 2019 (© Thomas Hanses)
Mai mulți oameni de știință au făcut un studiu pentru a demonstra care este preferința publicului în ceea ce privește piesa câștigătoare la Eurovision Song Contest. Iată ce au aflat.

S-ar putea să fii iertat să crezi că Eurovision Song Contest nu se pretează la analize academice riguroase. La urma urmei, aceasta este o competiție, scrie CNN

Însă o pereche de oameni de știință au încercat să facă imposibilul și să atribuie logica Eurovision, kitsch-fest-ul sclipitor, care servește drept o obsesie pe tot continentul în fiecare lună de mai a fiecărui an. 

Aceștia au ajuns la concluzia că există câteva modalități în care țările pot să-și îmbunătățească șansele de glorie.

Cel mai important aspect? O melodie despre dragoste, evident

Dragostea a fost tema proeminentă în proporție de 69% din înregistrările Eurovision în ultimul deceniu, au găsit muzicologii Joe Bennett de la Berklee College of Music din SUA și Simon Troup al editorului de muzică Digital Music Art Marea Britanie.

Câștigătorii Eurovision încetinesc ritmul mediu al bătăilor pe minut, de la 148 în 2010 la 76 în 2019. De asemenea, una din cinci înregistrări muzicale este conformă cu modificarea clasică a cheii Eurovision, dar niciunul dintre câștigători nu a folosit acest truc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel