Studiu nou în Marea Britanie. Persoane care au avut Covid, reinfectate în mod deliberat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com
Aproximativ 60 de voluntari din Marea Britanie, care au fost anterior infectați cu virusul SARS-CoV-2, vor fi din nou infectați, în mod deliberat, pentru a participa la un studiu.

Un studiu de un an a fost lansat luni în Marea Britanie pentru a arăta modul în care sistemul imunitar reacționează la persoanele care contractă coronavirus pentru a doua oară, scrie CNN

Voluntarii din Marea Britanie, care au avut anterior Covid-19, vor fi infectați în mod deliberat cu virusul pentru a descoperi ce poate însemna acest lucru pentru dezvoltarea imunității.

Supraveghere și tratamente pentru cei ce se îmbolnăvesc

Așa-numitul „proces de provocare” va avea loc în condiții atent controlate, cu tratamente la îndemână în cazul în care voluntarii se îmbolnăvesc, a spus echipa de la Universitatea din Oxford.

Participanții vor fi inițial monitorizați 24/7 timp de două săptămâni, în timp ce se vor pune în carantină într-o suită spitalicească special concepută, unde vor fi supuși testelor medicale, inclusiv scanări CT ale plămânilor și scanări RMN ale inimii.

Orice voluntari care dezvoltă simptome vor fi tratați cu tratamentul cu anticorpi monoclonali ai Regeneron și eliberați din carantină numai atunci când nu prezintă niciun risc de infectare a altora.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel