STUDIU: Numărul lucrătorilor medicali din România infectați cu Sars-Cov-2, mult mai mare decât cel oficial
Autor: Doinița Manic pe 18 oct, 11:10 | Sanatate

Un studiu realizat de Federaţia Solidaritatea Sanitară indică faptul că numărul lucrătorilor medicali din România infectați cu Sars-Cov-2 ar putea ajunge la 30.000.

Circa 10% dintre lucrătorii din sănătate participanţi la un studiu realizat de Federaţia Solidaritatea Sanitară au indicat că au fost deja infectaţi cu SARS-CoV-2, ceea ce indică un potențial total de 30.000 de angajați ai sistemului de sănătate infectați, în loc de 6.300, cifra oficială, transmite Agerpres.

"În măsura în care acesta este procentul real al lucrători din sănătate care au fost infectaţi, am ajunge la un total de circa 30.000 de lucrători care au fost deja infectaţi SARS-CoV-2, în loc de 6.300 (numărul lucrătorilor cunoscuţi a fi fost infectaţi). Asistentele medicale au ponderea cea mai mare din totalul lucrătorilor infectaţi şi au procentul cel mai mare de infectare dintre categoriile profesionale. 18,2% dintre respondenţii (113) care au declarat că au fost infectaţi au indicat că au făcut o formă gravă sau severă a bolii COVID-19", se menţionează în comunicat.

 

Măsurile luate, insuficiente

 

Potrivit sursei citate, aproape 28% dintre respondenţi au indicat că nu au fost testaţi SARS-CoV-2 (în condiţiile în care cred că ar fi fost cazul) şi doar 36% dintre respondenţi afirmă că au fost testaţi ori de câte ori a fost nevoie.Totodată, circa 22% dintre respondenţi consideră că măsurile luate de unitate pentru siguranţa şi protecţia salariaţilor sunt insuficiente, iar 44,6% cred că sunt parţial eficiente. Doar 31% apreciază că sunt suficiente.

Te-ar putea interesa și ....
Sanatate Vezi toate articolele
Crossuri parteneri