Urmărește emisiunea live
STUDIU: O tulpină mai CONTAGIOASĂ a COVID-19 domină acum
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Potrivit unui studiu efectuat în SUA, o tulpină mult mai contagioasă a COVID-19 domină eșantioanele recente.

Primul studiu care a analizat structura noului coronavirus din două valuri de infecție într-un oraș mare a constatat că o tulpină mai contagioasă domină eșantioanele recente, au declarat miercuri cercetătorii de la Houston Methodist Hospital, transmite Reuters

Savanții  au examinat mai mult de 5.000 de genomi de la viruși recoltați în cea mai timpurie fază a pandemiei din Houston și dintr-un val mai recent al infecțiilor. Houston este un oraș divers din punct de vedere etnic, cu o populație de 7 milioane de oameni.

Studiul, care nu a fost încă revizuit de experți externi, a constatat că aproape toate tulpinile din al doilea val au avut o mutație, cunoscută sub numele de D614G, care s-a dovedit că crește numărul de „vârfuri” ale infectărilor și este mult mai contagios. Potrivit cercetătorilor, pacienții la care a fost depistată noua tulpină de coronavirus au avut cantități semnificativ mai mari de virus atunci când au fost diagnosticați. Totuși, există puține dovezi că această mutație au făcut virusul mai letal. Gravitatea bolii cauzate de coronavirus este mai puternic legată de afecțiunile medicale deja existente, susțin cercetătorii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel