Studiu preliminar: Vaccinul Pfizer, EFICIENT împotriva mutațiilor de COVID-19
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Vaccin
Vaccin
Vaccinul COVID-19 produs de companiile farmaceutice Pfizer și BioNTech pare a fi eficient împotriva a 16 mutații diferite ale coronavirusului.

Vaccinul COVID-19 produs de companiile farmaceutice Pfizer și BioNTech pare să fie eficient împotriva a 16 mutații diferite ale coronavirusului, potrivit unui studiu care nu a fost încă supus evaluării inter pares. După cum a raportat Reuters, studiul, realizat de cercetătorii de la Pfizer și de la Universitatea din Texas Medical Branch, sugerează că vaccinul nu va trebui modificat pentru a fi eficient împotriva unei variante aparent mai contagioase a coronavirusului care a apărut în Marea Britanie.

Varianta britanică, cunoscută sub numele de B117, a fost detectată recent în Statele Unite în rândul persoanelor care nu călătoriseră în Marea Britanie, indicând răspândirea comunitară. Mutațiile virale sunt o apariție tipică și nu există niciun indiciu că există o variantă mai periculoasă de COVID-19. Totuși, deși vaccinurile pot fi modificate pentru a aborda noi tulpini, nu există încă niciun semn care să facă o necesitate din acest fapt.

"Așadar, am testat acum 16 mutații diferite și niciuna dintre ele nu a avut cu adevărat vreun impact semnificativ. Aceasta este vestea bună", a declarat joi Phil Dormitzer, om de știință la Pfizer, potrivit ScienceAlert.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel