Studiu: Hidroxiclorochina este ineficientă în prevenirea COVID-19
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Un nou studiu arată că hidroxiclorochina este ineficientă în prevenirea COVID-19.

Hidroxiclorochina, medicament folosit de obicei împotriva malariei, nu previne îmbolnăvirea cu COVID-19, arată un nou studiu publicat miercuri în revista JAMA Internal Medicine, transmite Reuters. Studiul confirmă în mare parte rezultatele unui alt studiu efectuat în iunie care a arătat că hidroxiclorochina este ineficientă în prevenirea infecției în rândul persoanelor expuse noului coronavirus.

Cercetarea a inclus 125 de lucrători din domeniul sănătății, dintre care unii au luat zilnic hidroxiclorochină timp de opt săptămâni, în timp ce ceilalți au luat un placebo.

„Nu a existat nicio diferență semnificativă în ratele de infecție la participanții care au primit hidroxiclorochină în comparație cu cei care au luat un placebo”, au scris cercetătorii în studiu, publicat în revista JAMA Internal Medicine.

Pe baza constatărilor lor, cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania au scris că „nu pot recomanda utilizarea de rutină a hidroxiclorochinei” în rândul lucrătorilor din domeniul sănătății pentru a preveni Covid-19.

Astfel, cercetătorii au constatat că patru dintre cei 64 de lucrători din domeniul sănătății cărora li s-a administrat în mod aleatoriu hidroxiclorochină au ajuns să aibă rezultate pozitive pentru Covid-19. Totodată, patru dintre cei 61 de lucrători cărora li s-a administrat un placebo au dat rezultate pozitive. Dintre cei opt participanți care au fost testați pozitiv, niciunul nu a necesitat spitalizare și toți s-au recuperat clinic din boală, potrivit studiului.

Donald Trump a început să sprijine hidroxiclorochina la începutul pandemiei și a declarat reporterilor în mai că a început să ia medicamentul după ce doi angajați ai Casei Albe au dat test pozitiv pentru COVID-19. Studiile au descoperit că medicamentul oferă puține beneficii ca tratament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel