Studiul care confirmă cele mai negre temeri. Când a început COVID-19 să se răspândească în Europa
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Foto ilustrativ
Foto ilustrativ
O nouă descoperire despre COVID-19 răstoarnă tot ce se știa despre răspândirea virusului.

Oficial, totul a început în decembrie, în Wuhan, China. Abia câteva luni mai târziu, virusul SARS-CoV-2 a fost confirmat în statele europene. Un studiu arată însă că virusul ar fi circulat încă din luna septembrie 2019, transmite Sky News

Cercetătorii din Italia spun că au descoperit dovezi care arată că virusul ar fi început să circule mult mai devreme, în urma verificării probelor de sânge ale unor pacienți care au luat parte la un studiu despre cancer. Oamenii de știință arată, astfel, că virusul SARS-CoV-2, a început, în realitate, să circule în Italia din septembrie 2019. 

Probe de sânge de la patru pacienți, luate la începutul lunii octombrie 2019, conțin anticorpi la COVID-19, conform descoperirilor publicate de Institutul Național de Cancer, din Milano. 

Rezultatele ar înseamna că respectivele persoane ar fi avut coronavirus în septembrie, cu aproximativ cinci luni înainte de primul caz oficial din Italia, raportat în 21 februarie, lângă Milano, în nordul regiunii Lombardia. 

Studiul mai arată că 11,6% din probele de sânge date de 959 de voluntari sănătoși, care au fost înscriși într-un studiu de screening al cancerului pulmonar între septembrie 2019 și martie 2020, conțineau anticorpi la COVID înainte de februarie 2020. 

De altfel, existau aceste suspiciuni încă de la început în Italia, când, uitându-se la ce s-a întâmplat în 2019, medicii s-au întrebat dacă nu cumva creșterea neobișnuită a numărului de cazuri de pneumonie severă și gripă din ultima parte a anului 2019 este un semn că virusul ”din China” ar fi început să se răspândească mult mai devreme. Acest studiu vine, astfel, să confirme bănuielile. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel