SUA, apel la Parlamentul României. "I-au încurajat pe infractori. S-a TERMINAT"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA la București, a făcut un apel la Parlamentul României.

"Una dintre prioritățile Statelor Unite este să pledeze pentru statul de drept. Din păcate, România rămâne pe lista de supraveghere, pe nivelul doi, pentru al doilea an consecutiv, ceea ce înseamnă că Guvernul nu și-a intensificat destul eforturile pentru combaterea traficului de persoane. Raportul a constatat că, anul trecut, sub fostul Guvern, eforturile de diminuarea a traficului de persoane a fost diminuat, numărul de urmăriri penale și urmăriri a scăzut, iar îngrijirea victimelor a fost deficitară.

Am încredere în angajamentul acestui Guvern de a eradica acest flagel din România, însă membri Guvernului știu să se confrunte cu o moștenire reprezentată de policiti, corupție și rețele infracționale care le împiedică fiecare mișcare (...) Dacă ești traficant de persoane, te vom găsi, te vom aresta și te vom pune sub acuzare! Nu te vei putea ascunde, s-a terminat!", a declarat Adrian Zuckerman, în cadrul conferinței de la sediul MAI.

Zuckerman, apel la Parlamentul României

"În încheiere, fac apel la conducerea Parlamentului. Începeți să lucrați imediat cu Guvernul pentru a adopta legislație necesară pentru a urmări activ acești infractori, pentru a confisca câștigurile confiscate ilegal din vânzarea de persoane, pentru a proteja mai bine victimele traficului și pentru a repara prejudiciile fostului Guvern. Prejudicii care i-au încurajat pe infractori. Acum este momentul ca Parlamentul să ia atitudine și să protejeze oamenii pe care-i reprezintă", a completat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel