SUA consideră "periculos" şi "iresponsabil" refuzul Chinei de a permite ancheta OMS privind pandemia
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
SUA consideră "periculos" şi "iresponsabil" refuzul Chinei de a permite ancheta OMS privind pandemia
SUA consideră "periculos" şi "iresponsabil" refuzul Chinei de a permite ancheta OMS privind pandemia
SUA consideră "periculos" şi "iresponsabil" refuzul Chinei de a permite ancheta OMS privind pandemia.

Administraţia Joseph Biden a catalogat, joi seară, drept "periculos" şi "iresponsabil" refuzul Chinei de a permite continuarea anchetei Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) privind originile pandemiei.

"Suntem profund dezamăgiţi" de refuzul Chinei. "Poziţia Chinei este iresponsabilă şi, sincer, periculoasă", a declarat joi seară Jen Psaki, purtătoarea de cuvânt a Preşedinţiei SUA, conform agenţiei Bloomberg.

Administraţia de la Beijing a anunţat că refuză următoarea etapă a investigaţiei Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) privind originile pandemiei SARS-CoV-2. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a cerut acces la documentele laboratoarelor din zonele în care au fost semnalate primele cazuri de coronavirus, inclusiv din oraşul Wuhan.

Replica lui Zeng Yixin, adjunct al ministrului chinez al Sănătăţii

În replică la solicitările OMS, Zeng Yixin, adjunct al ministrului chinez al Sănătăţii, a declarat: "Este lipsă de respect faţă de logica normală şi aroganţă faţă de ştiinţă".

Anchetatorii OMS au vizitat deja Institutul de Virologie din Wuhan, oraş în care au apărut primele cazuri de coronavirus, raportate în decembrie 2019. OMS ar vrea continuarea investigaţiilor în alte laboratoare din China. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a cerut Chinei să fie "transparentă" şi să coopereze în investigaţie, conform Mediafax.

------

VEZI ȘI: Lista țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență, actualizată - 22 iulie 2021. DOCUMENT

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat astăzi,  22 iulie 2021, Hotărârea numărul 48 privind aprobarea Listei cu clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată. 

Comitetul Național pentru Situații de Urgență adoptă prezenta

HOTĂRÂRE:

Art.1 - (1) Se aprobă Lista cu clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată, prevăzută în anexa care face parte integrantă prezenta hotărâre, în vederea stabilirii persoanelor care sosesc în România din acestea și cu privire la care se instituie măsura carantinei.

(2) Lista prevăzută la alin. (1), intră în vigoare începând cu data de 25.07.2021, ora 00:00.

Art.2 - Prezenta hotărâre se publică în Monitorul Oficial al României Partea I și se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora. Consultă aici lista.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel