Trump a interzis Intel și altor companii să vândă produsele către Huawei
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Trump a interzis Intel și altor companii să vândă produsele către Huawei. Sursă foto: Pixbay
Trump a interzis Intel și altor companii să vândă produsele către Huawei. Sursă foto: Pixbay
În ultimele zile de mandat, președintele american Donald Trump a interzis vânzarea către Huawei de echipamente produse de Intel și alte companii din SUA.

Administrația Trump a notificat furnizorii Huawei, inclusiv producătorul de cipuri Intel, că revocă anumite licențe de vânzare către compania chineză și intenționează să respingă alte zeci de aplicații pentru furnizarea produselor către firma chineză.

Acțiunea, probabil ultima împotriva Huawei Technologies sub conducerea președintelui republican Donald Trump, are scopul de slăbire a celui mai mare producător de echipamente de telecomunicații din lume, pe care Washingtonul îl consideră o amenințare la adresa securității naționale.

Huawei și Intel Corp au refuzat să comenteze. Totuși, piața a declarat că nu poate comenta decizii specifice de acordare a licențelor, dar a spus că departamentul continuă să colaboreze cu alte agenții pentru a aplica „în mod consecvent” politicile de acordare a licențelor într-un mod care „protejează securitatea națională a SUA și interesele politicii externe”.

Lupta cu Huawei e una veche

Statele Unite ale Americii au plasat Huawei pe o „listă de entități” a Departamentului Comerțului în mai 2019, restricționând furnizorii de la vânzarea de bunuri și tehnologie din SUA către compania chineză. 

Totuși, unele vânzări au fost permise, iar altele au fost refuzate, în timp ce Statele Unite și-au intensificat represiunea împotriva companiei, în parte prin extinderea autorității SUA spre a solicita licențe pentru vânzarea de semiconductori realizate în străinătate cu tehnologie americană, informează Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel