SUA, LOVITURI succesive Iranului. Trump își consolidează poziția
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
sua iran
sua iran
Statele Unite ale Americii au impus noi sancțiuni economice Iranului. În același timp, SUA au acționat și împotriva unui transport iranian cu destinația Yemen.

Surse oficiale din Statele Unite ale Americii au dezvăluit astăzi că au confiscat rachete iraniene cu destinația Yemen și au vândut 1,1 milioane de barili de petrol iranian confiscat anterior, petrol trimis în Venezuela. Tot azi, departamentele de stat și trezorerie ale SUA au anunțat sancțiuni economice aplicate împotriva a 11 firme și persoane fizice pentru presupusa lor implicare în vânzarea și cumpărarea de produse petrochimice iraniene.

Acțiuni puternice ale lui Trump

Cu doar 5 zile până la data alegerilor prezidențiale, 3 noiembrie, administrația lui Donald Trump impune noi sancțiuni care vizează izolarea Iranului de economia globală. Anunțul apare, de asemenea, pe fondul acuzațiilor serviciilor secrete americane care au spus că hackerii iranieni au încercat să producă o imixtiune în adresele de e-mail ale cetățenilor americani.

"Regimul iranian beneficiază de o rețea globală de entități care facilitează sectorul petrochimic iranian", a declarat joi secretarul Trezoreriei SUA, Steven Mnuchin. „Statele Unite rămân angajate să supervizeze orice sursă de venit pe care regimul iranian o folosește pentru a finanța grupurile teroriste și a oprima poporul iranian” a mai punctat acesta, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel