SUA: Protest la Capitoliu, în semn de solidaritate cu inculpații care au produs violențele din ianuarie
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Imaginea care arată momentul în care un stingător este aruncat spre ofițeri. Un ofițer este lovit în cap. Sursă foto: Captură video Youtube Inside Edition
Imaginea care arată momentul în care un stingător este aruncat spre ofițeri. Un ofițer este lovit în cap. Sursă foto: Captură video Youtube Inside Edition
Câteva sute de persoane participă sâmbătă la mitingul din centrul oraşului Washington D.C., organizat în semn de solidaritate cu indivizii inculpaţi după protetele violente din ianuarie, informează agenţia Associated Press.

Au avut loc câteva incidente violente între manifestanţi şi forţele de ordine, iar un individ care avea asupra sa un pistol a fost reţinut.

La demonstraţie participă aproximativ 450 de persoane, conform site-ului Axios.com. Mitingul a început cu un discurs al organizatorului, Matt Braynard, membru al fostei echipe de campanie a fostului preşedinte Donald Trump. Primăria oraşului Washington D.C. a acordat autorizaţie pentru un miting de cel mult 700 de persoane.

În zona Capitoliului sunt prezenţi sute de agenţi ai forţelor de ordine şi a fost reinstalat gardul de protecţie.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a aprobat vineri o solicitare a Poliţiei Capitoliului privind trimiterea a 100 de membri ai Gărzii Naţionale pentru a ajuta forţele de ordine în cazul izbucnirii unor violenţe.

Donald Trump, solidar cu protestul de la Capitoliu

Fostul preşedinte american Donald Trump a exprimat susţinere pentru mitingul organizat în semn de solidaritate cu indivizii arestaţi după violenţele produse pe 6 ianuarie. "Inimile şi gândurile noastre sunt alături de persoanele persecutate atât de nedrept după protestele din 6 ianuarie", a declarat Donald Trump.

Senatul SUA şi Camera Reprezentanţilor au luat o serie de măsuri pentru protejarea personalului. Poliţia Capitoliului a reinstalat gardul de protecţie care a mai fost montat temporar în jurul sediului Congresului SUA după violenţele produse pe 6 ianuarie. Şeful Poliţiei Capitoliului, Tom Manger, a declarat că gardul va fi demontat imediat după miting, dacă situaţia va permite acest lucru.

Violenţele produse pe 6 ianuarie la Capitoliu, în cursul unui miting al simpatizanţilor fostului preşedinte Donald Trump, s-au soldat cu cinci morţi şi aproximativ 150 de răniţi, în principal în rândul forţelor de ordine. Peste 600 de indivizi au fost inculpaţi după protestele violente din ianuarie, relatează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel