SUA, reacţie imediată după arestarea lui Alexei Navalnîi. Echipa lui Joe Biden cere eliberarea
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
SUA cere eliberarea imediată a lui Alexei Navalnii
SUA cere eliberarea imediată a lui Alexei Navalnii
Jake Sullivan, consilierul pentru Siguranţă Naţională al preşedintelui-ales al SUA, Joseph Biden, a cerut, duminică seară, eliberarea imediată a liderului opoziţiei ruse, Aleksei Navalnîi, criticând dur acţiunile Administraţiei Vladimir Putin.

"Domnul Navalnîi trebuie eliberat imediat, iar autorii atacului revoltător asupra vieţii sale trebuie traşi la răspundere", a declarat Jake Sullivan, prin Twitter.

"Atacurile Kremlinului asupra domnului Navalnîi nu sunt doar o încălcare a drepturilor omului, ci şi un afront adus cetăţenilor ruşi, care vor ca vocile să le fie auzite", a adăugat Jake Sullivan.

La rândul său, Uniunea Europeană a catalogat "inacceptabilă" arestarea disidentului rus şi a cerut eliberarea imediată a acestuia. "Arestarea este inacceptabilă. Le cer autorităţilor ruse să îl elibereze imediat pe Aleksei Navalnîi", a declarat Charles Michel, preşedintele Consiliului European.

Disidentul rus Aleksei Navalnîi a fost arestat, duminică seara, la revenirea în Rusia după ce a fost tratat în Germania ca urmare a atacului neurotoxic din august 2020. "Ştiu că am dreptate, nu mă tem de nimic", a declarat Aleksei Navalnîi cu câteva minute înainte de a fi arestat pe Aeroportul Şeremetievo din Moscova, scrie Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel