SUA: Vaccinul COVID-19 Johnson & Johnson e sigur și eficient. Ar putea fi aprobat la sfârșitul acestei săptămâni
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
SUA: Vaccinul COVID-19 Johnson & Johnson e sigur și eficient. Ar putea fi aprobat la sfârșitul acestei săptămâni  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
SUA: Vaccinul COVID-19 Johnson & Johnson e sigur și eficient. Ar putea fi aprobat la sfârșitul acestei săptămâni / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
FDA a informat că vaccinul COVID-19 Johnson & Johnson este sigur și eficient, în urma studiilor efectuate.

Vaccinul COVID-19 cu o singură doză Johnson & Johnson este sigur și eficient în urma studiilor, a declarat Food and Drug Administration (FDA) în documentele publicate miercuri, deschizând calea pentru aprobarea vaccinului pentru utilizare de urgență la sfârșitul acestei săptămâni. Grupul de experți independenți al autorității de reglementare se întrunește vineri pentru a decide dacă aprobă vaccinul. 

J&J a declarat în documentele prezentate FDA că datele sale sugerează că vaccinul este eficient în prevenirea infecțiilor asimptomatice. Reprezentanții companiei au spus că, într-o analiză preliminară a studiului, au constatat 16 cazuri de cazuri asimptomatice în grupul placebo comparativ cu două în grupul vaccinat, sau o rată de eficacitate de 88%. În timp ce infecția asimptomatică nu a fost obiectivul principal al studiului, care a studiat capacitatea vaccinului de a opri o infectare moderat-severă, reducerea cazurilor asimptomatice implică faptul că vaccinarea poate reduce și transmiterea bolii.

Reacții adverse

Vaccinul J & J a fost 66 la sută eficient în prevenirea mai multor variante de COVID-19, într-un studiu global care a implicat aproape 44.000 de persoane, a declarat compania luna trecută.

FDA a spus că cele mai frecvente reacții adverse au fost durerea la locul injectării la 48,6%, cefaleea la 39%, oboseala la 38,2% și mialgia (durerea musculară) la 33,2%. Alte reacții adverse au inclus febră la 9% dintre participanți și febră mare la 0,2% dintre cei care au fost injectați, precizează AlJazeera.

VEZI ȘI: Gheorghiță, despre vaccinul Johnson & Johnson: Are un avantaj, e o opțiune foarte bună

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel