Urmărește emisiunea live
Succes la prima impresie. De ce este ”ambalajul” extrem de important
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Dale Carnagie, autorul ”Secretele succesului. Cum să vă faceți prieteni și să deveniți influenți” subliniază cât de importantă este prima impresie. 

În cartea ”Principiile succesului”, Dale Carnagie scrie că ”ambalajul” plăcut ne va ajuta mult mai mult în viață decât încercările de a-i convinge pe ceilalți cât de inteligenți sau puternici suntem și asta pentru că prima impresie contează în orice relație socială sau de afaceri. Prima impresie înseamnă primele 3 secunde. Și dacă este adevărat ceea ce scrie autorul, atunci aspectul este foarte important. Dale Carnagie consideră că ”primul pas pentru a avea succes este să fii bine îmbrăcat și îngrijit”. 

”Nu trebuie să fim de o frumusețe răpitoare, ci să purtăm hainele potrivite”, precizează în cartea ”Principiile Succesului”. 

Un alt aspect important subliniat este să fii cordial, respectiv să te simți în largul tău și să ai încredere în tine. De asemenea, conform sursei citate, oamenilor le place să vorbească despre ei înșiși. Așadar, pentru a crea o impresie plăcută, poți să întrebi cu ce se ocupă sau alte întrebări asemănătoare, să asculți răspunsul și să revii cu alte întrebări. Persoana respectivă își va aminti de tine prin conversația interesantă. Când imprimi unei alte persoane amintirea unei experiențe plăcute, aceasta este ”una din pietrele de temelie ale unei relații bune”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel