Suceava: Bărbat de 88 de ani, scos de pompieri dintr-o fântână adâncă de 22 de metri
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Bărbat scos de pompieri dintr-o fântână adâncă de 22 de metri / Imagine de Hilary Clark de la Pixabay
Bărbat scos de pompieri dintr-o fântână adâncă de 22 de metri / Imagine de Hilary Clark de la Pixabay
Un bărbat de 88 de ani a fost scos de pompieri dintr-o fântână adâncă de 22 de metri.

Un bărbat în vârstă de 88 de ani a căzut într-o fântână din satul Mironu, comuna Valea Moldovei. S-a întâmplat joi dimineață, iar pentru scoaterea sa au fost mobilizate importante forțe, scrie Monitorul de Suceava.

Intervenția s-a dovedit una extrem de dificilă din mai multe puncte de vedere. În primul rând este vorba de adâncimea de 22 de metri, dar și faptul că tuburile formau un con cu baza la suprafață, unde dimensiunea era de 50 de centimetri și se reducea în pământ.

Din cauza diametrului redus, pompierii militari au echipat şi au asigurat un voluntar din localitate, cu o talie care i-a permis acestuia să ajungă la victimă. În final, atât salvatorul, cât și victima au fost extrași la suprafață.

Bărbatul se afla în stare de semiconștiență și a fost preluat de către echipajul SMURD B2, care i-a acordat primele îngrijiri medicale, iar ulterior l-a predat echipajului SMURD TIM (Terapie Intensivă Mobilă). Octogenarul a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe Suceava, pentru investigații suplimentare și tratament de specialitate.

Medicii au pus diagnosticul „comă medie spre gravă, hipotermie, contuzii”. Ieri după-amiază, bărbatul urma să fie evaluat la computerul tomograf pentru a se vedea dacă are leziuni interne.

Sursă: Monitorul de Suceava

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel