Suedia, EXCLUSĂ de Norvegia și Danemarca. Ce a dus la o astfel de decizie
Autor: Neagoe Narcis-Florentin pe 29 mai, 17:56 | Internațional

Norvegia și Danemarca au transmis că vor redeschide turismul între teritoriile proprii, de pe 15 iunie, însă vor menține restricțiile pentru Suedia.

Norvegia și Danemarca au transmis că vor redeschide turismul între teritoriile proprii, de pe 15 iunie, însă vor menține restricțiile pentru Suedia, conform BBC.

Suedia, spre deosebire de vecinii săi nordici, nu a impus măsuri stricte de restricție, iar mai bine de 4.000 de persoane au fost ucise de coronavirus, un record pentru Scandinavia. Totuși, populația Suediei este aproape la fel de numeroasă cât Norvegia și Danemarca împreună.

Situații epidemiologice diferite

 

Premierul danez Mette Frederiksen a argumentat că Danemarca și Suedia se află în situații epidemiologice diferite când vine vorba de infecția cu coronavirus.

Într-o conferință de presă în colaborare cu premierul danez, omologul său norvegian, Erna Solberg, a spus: „Nu putem redeschide prea busc, acest lucru ar pune în pericol tot ce am reușit până acum”.

Danemarca le permite și germanilor sau islandezilor să viziteze țara, însă aceștia nu pot intra în Copenhaga, capitala țării și orașul cu cea mai gravă situație epidemiologică. În schimb, danezii pot vizita și ei Germania și Islanda, fără a fi nevoiți să intre în carantină la întoarcere.

Te-ar putea interesa și ....
Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri