Şumudică, scandal rasism. Csaba Asztalos, CNCD: Este rasism, fără dubii, fără interpretări
Autor: Florin Răvdan pe 11 ian, 16:55 | Fotbal
Exclusiv

Preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării din România, Csaba Asztalos, a precizat cum trebuie privite declaraţiile lui Erman Toroglu, comentator turc. 

Acesta l-a numit pe Marius Şumudică, în cadrul unei emisiuni televizate, "ţigan" şi "cerşetor", iar doi deputaţi romi din Turcia au anunţat deja că au depus o plângere penală pe numele acestuia. 

Dacă Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Tineretului şi Sportului şi Federaţia Română de Fotbal nu au avut încă nicio reacţie, am apelat la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării pentru a vedea dacă declaraţiile se încadrează la rasism. 

VEZI ŞI Șumudică, SCANDAL rasism. TĂCERE totală în România. Am sunat la FRF, MAE, MTS și am aflat că... se lucrează

"În cazul Marius Şumudică este clar o exprimare rasistă. În cazul Colţescu, vorbim de un cetăţean român care a avut o manifestare în străinătate. În cazul Şumudică, vorbim de un cetăţean străin care a avut o exprimare rasistă la adresa unui cetăţean român pe teritoriul unui alt stat. CNCD nu are competenţă teritorială, dar exprimarea este rasistă, fără interpretări, fără niciun dubiu. 

Organismele europene nu au competenţă teritorială în Turcia. În Turcia există instituţii cu competenţe în această zonă. Probabil Federaţia de Fotbal din Turcia putea avea o reacţie", a declarat Csaba Asztalos pentru DC NEWS. 

Te-ar putea interesa și ....
Fotbal Vezi toate articolele
Crossuri parteneri