Sunt discriminate persoanele nevaccinate? Președintele CNCD: Cu rațiune trebuie să facem această analiză
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Asztalos Csaba, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, a vorbit despre o eventuală discriminare a persoanelor nevaccinate. 

Asztalos Csaba, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, a intervenit joi seara în direct la Antena 3 unde a fost întrebat unde este limita pentru a nu se vorbi despre discriminare în ceea ce privește persoanele nevaccinate anti Covid. 

”Este un interes comun a întregii societăți să identificăm soluții corecte, legale și utile în tratarea acestei pandemii și să atingem acel bun comun al societății noastre în care să avem un procent de vaccinați care să creeze această imunitate colectivă. Desigur, fiecare persoană are dreptul să decidă dacă se vaccinează sau nu și apelul meu este de a se informa corect și să adopte o decizie informată. (...) Se pune problema la dreptul la viață privată, respectiv obligațiile statului de a asigura sănătatea publică. Prima condiție de a impune o restricție, Articolul 53 din Constituție prevede că se pretează prin lege orice restricție. Statul, tot prin Constituție, are obligația de a asigura igiena și sănătatea publică. Trebuie identificat un echilibru. (...) Întrebarea este: sunt într-o situație diferită cei vaccinați de cei nevaccinați din perspectiva infectării, dacă sunt sau nu contagioși, experții trebuie să dea răspunsuri la aceste întrebări. (...) Sunt lucruri extrem de noi în zona noastră, a dreptului, și cred că, cu rațiune și fără prea multă patimă trebuie să facem această analiză și a găsi un echilibru”, a declarat Asztalos Csaba, CNCD. 

Renate Weber, Avocatul Poporului, susține însă că este responsabilitatea politicienilor de a respecta drepturile și libertățile oamenilor. 

VEZI AICI: Discriminare sau nu pentru persoanele nevaccinate. Renate Weber: Ei au responsabilitatea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel