Supă cu găluște, rețetă de POST. Așa îți vor ieși mega PUFOASE și MOI, truc secret
Autor: Cătălina Burghelea pe 21 noi, 14:00 | Retete

Supa cu găluște de post se face simplu și rapid și este extrem de gustoasă. 

Ingrediente

2 morcovi2 cepe1 păstârnac, 1 țelină; Pentru găluște 4 linguri de făină4 linguri de griș1 lingură amidon 1 ceapă tocată măruntsareboia piper1 legătură pătrunjelingredientul secret - 1 linguriță rasă de chimen semințe  

Mod de preparare

Taie mărunt ceapa, morcovul, păstârnacul, țelina (pe ultimele 3 le poți da pe răzătoare chiar, dacă îți e mai ușor). Asezonează cu sare, piper și boia și lasă la călit într-o oală înaltă, până se înmoaie. Adaugă peste 2 litri de apă. Lasă la fiert 10-15 minute.

Pentru găluște, combină făina cu grișul, amidonul și ceapa tocată mărunt de tot cu puțină apă călduță, până obții o pastă omogenă. De îndată ce s-a format pasta, formează găluștele cu lingura și pune-le imediat în oală, la fiert.

PONT: Dacă nu faci asta și lași compoziția pentru găluște să stea, îți vor ieși tari!

Lasă-le 5-10 minute la fiert, apoi oprește focul.

PONT: Stropește găluștele cu 1/2 cană de apă rece, vor rămâne pufoase. 

Adaugă pătrunjelul tocat, pune capacul și lasă să mai stea 5 minute.

Te-ar putea interesa și ....
Retete Vezi toate articolele
Crossuri parteneri